Mooie woorden

Wij begrijpen dat de mening van andere ouders waardevol voor u is. Daarom hebben wij leerlingen, ouders en leerkrachten gevraagd wat zij van onze school vinden. Hieronder leest u hun ervaringen.

 

Leerlingen over de Constantijnschool

“Het werken met de Chromebooks is leuk.”

“Ik heb hier veel vriend(inn)en.”

“De juf legt alles goed uit.”

“De projectweek wil ik nog wel een keer overdoen.”

“Ik wil het liefst iedere dag naar school, omdat ik het leuk vind, mijn vriendjes zie en nieuwe dingen leer.”

 

 

Leerkrachten over de Constantijnschool

“De Constantijnschool is een school waar iedereen gewaardeerd wordt op z'n kwaliteiten en we als leerkracht voldoende ruimte en vertrouwen krijgen om goed les te geven.”

“Een school met een warme en gezellige uitstraling, zo zou ik de Constantijnschool willen omschrijven. Wij hebben oog voor de samenwerking met ouders.”

“Met elkaar staan we open voor nieuwe onderwijskundige ontwikkelingen, maar onderzoeken daarbij wel positief kritisch of het echt een verbetering is.”

“De leerlingen maken we echt mede-eigenaar van hun leerproces en met hen bepalen we de doelen om aan te werken. Dat maakt ons onderwijs echt kindgericht.”

“We mogen er trots op zijn dat we veel stagiaires binnen de school hebben die aangeven later graag bij ons te willen werken.”

“Op de Constantijn kun je heel goed samenwerken met ouders in het belang van hun kind.”

“We werken oplossingsgericht. Wat werkt voor het kind? We betrekken de kinderen in het leerproces.”

“We hebben een ervaren en betrokken team dat 'gaat voor de zaak' of wel, het kind.”

“Als teamlid voel ik me gehoord en krijg ik ruimte om mee te denken in de processen die we met elkaar in gang zetten.”

“Ik heb op verschillende scholen gewerkt en mag zeggen dat de zaken op de Constantijnschool goed geregeld zijn.”

“Er is aandacht voor elk kind, daar doen we alles voor. Als je binnenkomt in een gezellige hal, voel je je welkom en dat horen we terug van ouders.”

 

Ouders over de Constantijnschool

“Het is fijn dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau kan en mag leren!”

“Als ouder voel je je meteen welkom door de warme, open sfeer!”

“Wij hebben voor de Constantijnschool gekozen, omdat we er een klimaat van rust en regelmaat ervaren, met een stabiel team van leerkrachten met solide ervaring in het onderwijs. Verder toont elke leerkracht een mate van betrokkenheid of belangstelling voor elk van onze kinderen, wat maakt dat ze zich gezien en gewaardeerd voelen. Wij zien dat er ruimte is voor eigenheid in karakter en talenten.

Het is natuurlijk niet onbelangrijk om te noemen dat het onderwijs goed is en dat er door het team hard aan gewerkt wordt de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Bovendien merken wij als ouders dat de school een lage drempel heeft als het gaat om even binnenlopen voor een praatje, een vraag en om mee te helpen. Hier mogen jullie trots op zijn!”

“In verband met onze christelijke levensovertuiging vinden we het van belang dat onze kinderen naar een christelijke school gaan om ook op school uit de Bijbel te lezen en christelijke liedjes te zingen en de christelijke feestdagen met elkaar te vieren. En in de omgang met elkaar de waarden en normen uit de Bijbel als leidraad te hebben.

Daarnaast is een eerste indruk op school heel belangrijk. Al aan de telefoon werden we heel vriendelijk en oprecht te woord gestaan. Ik kan me herinneren dat onze oudste zoon net geboren was en ik van veel mensen hoorde; ‘Heb je hem al opgegeven voor een school?’ Ik kreeg daar echt de kriebels van: moest dat dan? Een school? Ik moet nog wennen dat ik moeder ben geworden?!? Toch ben ik gaan bellen en de manier waarop toen tegen mij werd gezegd dat dat echt niet nodig is en dat ik gewoon de ontwikkeling van het kind mocht volgen en later pas een beslissing kon nemen over een basisschool vond ik echt heel fijn!

En later bij het kennismakingsgesprek en de rondleiding op school kregen we een heel veilig vertrouwd en prettig gevoel over hoe de dingen op school geregeld zijn! Het eerste wat er bij mij opkomt bij de vraag waar de school trots op mag zijn, is dat je kind wordt gezien!”